Italienska köttbullar med tomatsås

Du behöver Tomatsås: 1 röd eller gul paprika 1 gul lök, hackad 1–2 vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja 1/2 msk rödvinsvinäger 1 burk krossade tomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Tomatsås:
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 gul lök, hackad
  • 1–2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk krossade tomater
  • salt och peppar
  • färsk oregano
  • Köttbullar:
  • 500 g köttfärs
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk rivet citronskal
  • 2 msk finhackad färsk dragon
  • 3 msk rökt skinka
  • svartpeppar
  • rapsolja till stekning
  • 200 g haricots verts
  • ev fullkornspasta

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Rosta den med ovansidan upp i övre delen av ugnen i cirka 15 minuter tills skinnet blir bubbligt och bränt.

2
Dra av skinnet och finhacka paprikan. Stek lök och vitlök i olivolja utan att det får färg. Häll på vinäger, krossade tomater och paprikan.

3
Smaksätt med salt och svartpeppar och hackad färsk oregano. Låt koka i cirka 20 minuter.

4
Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Forma lagom stora bullar och stek i olja på medelvärme tills de är genomstekta. Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och servera med lättkokta haricots verts.

5
Vill du ha mera kolhydrater kan du servera lite fullkornspasta till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top