Du behöver
- Tomatsås:
- 1 röd eller gul paprika
- 1 gul lök, hackad
- 1–2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk olivolja
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- 1 burk krossade tomater
- salt och peppar
- färsk oregano
- Köttbullar:
- 500 g köttfärs
- 1 dl mellangrädde
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad rödlök
- 2 msk rivet citronskal
- 2 msk finhackad färsk dragon
- 3 msk rökt skinka
- svartpeppar
- rapsolja till stekning
- 200 g haricots verts
- ev fullkornspasta
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Rosta den med ovansidan upp i övre delen av ugnen i cirka 15 minuter tills skinnet blir bubbligt och bränt.
2
Dra av skinnet och finhacka paprikan. Stek lök och vitlök i olivolja utan att det får färg. Häll på vinäger, krossade tomater och paprikan.
3
Smaksätt med salt och svartpeppar och hackad färsk oregano. Låt koka i cirka 20 minuter.
4
Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Forma lagom stora bullar och stek i olja på medelvärme tills de är genomstekta. Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och servera med lättkokta haricots verts.
5
Vill du ha mera kolhydrater kan du servera lite fullkornspasta till.