Ädelfylld paj med småtomater

Du behöver Pajskal: 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 100 g smör 1/2 burk kesella Fyllning: 140 g ädelost 1 1/2 burk kesella gourmet, 375...


1 portion

Du behöver

  • Pajskal:
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1/2 burk kesella
  • Fyllning:
  • 140 g ädelost
  • 1 1/2 burk kesella gourmet, 375 g
  • 1 ask småtomater
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Blanda mjölsorterna med smöret och tillsätt sedan kesellan. Tryck ut degen i en form, cirka 25 cm i diameter. Nagga den och grädda i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

3
Riv eller mosa ädelosten och blanda med kesella. Fyll pajskalet med ostkrämen och täck med halverade tomater och garnera med gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top