Laxfilé med pasta och sockerärter

Du behöver 400 g pasta, tillagad enligt anvisningarna på förpackningen 150 g sockerärter 300–400 g laxfilé, grovt strimlad smör salt svartpeppar 2 dl creme fraiche,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta, tillagad enligt anvisningarna på förpackningen
  • 150 g sockerärter
  • 300–400 g laxfilé, grovt strimlad
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl creme fraiche, valfri, kokbar fetthalt
  • 1/2 citron, saft och rivet skal
  • rucolablad eller annan sallad

Gör så här

1
1 När ett par minuter av pastakokningen återstår, värm sockerärterna i samma

2
kastrull. Låt rinna av.

3
2 Bryn laxen, salta och peppra.

4
3 Tillsätt creme fraiche, citron och rucola. Hetta upp. Blanda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top