Räksallad med citrusfrukter

Du behöver 500 g räkor med skal 1 knippe grön sparris 150 g blandade salladssorter (t ex rucola, mangold, maché, babyspenat) 1 grapefrukt 1 apelsin...


0 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 knippe grön sparris
  • 150 g blandade salladssorter (t ex rucola, mangold, maché,
  • babyspenat)
  • 1 grapefrukt
  • 1 apelsin
  • 1 blodapelsin
  • svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 8 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 3 msk finhackad schalottenlök

Gör så här

1
Skala räkorna. Koka sparrisen i 2–5 minuter i lättsaltat vatten (koktiden är varierande, beroende på tjocklek och hur nyskördad sparrisen är). Spola den med kallt vatten och låt rinna av. Skölj salladen.

2
Skala citrusfrukterna med en vass kniv. Skär ut snygga filéer mellan hinnorna och dela filéerna i bitar.

3
Blanda dressingen. Blanda sallad, citrusfrukter och räkor. Toppa med nymald svartpeppar.

4
Häll upp dressingen i fyra portionsskålar. Servera salladen med ett gott bröd.


Kommentar:
Till servering ett gott bröd

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top