Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 1 knippe grön sparris
- 150 g blandade salladssorter (t ex rucola, mangold, maché,
- babyspenat)
- 1 grapefrukt
- 1 apelsin
- 1 blodapelsin
- svartpeppar
- Dressing
- 2 msk vitvinsvinäger
- 8 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 3 msk finhackad schalottenlök
Gör så här
1
Skala räkorna. Koka sparrisen i 2–5 minuter i lättsaltat vatten (koktiden är varierande, beroende på tjocklek och hur nyskördad sparrisen är). Spola den med kallt vatten och låt rinna av. Skölj salladen.
2
Skala citrusfrukterna med en vass kniv. Skär ut snygga filéer mellan hinnorna och dela filéerna i bitar.
3
Blanda dressingen. Blanda sallad, citrusfrukter och räkor. Toppa med nymald svartpeppar.
4
Häll upp dressingen i fyra portionsskålar. Servera salladen med ett gott bröd.
Till servering ett gott bröd