Du behöver

  • 1 st krabba kokt
  • 1 st baguette liten

Limemajonnäs

äggulor
2 krm salt
0.5 krm kajennpeppar
1 msk senap osötad
1 msk limesaft + rivet skal av 1/2 lime
3 dl olja rumsvarm

Garnering

salladsblad
dillkronor eller kvistar

Gör så här

1
Börja med limemajonnäsen: Blanda äggulor, salt, peppar, senap, limesaft och -skal samt 1 deciliter olja i en bägare.

2

3
Mixa med stavmixer tills ingredienserna går ihop. Späd med resten av oljan i en tunn stråle. Smaka eventuellt av med mer salt och limesaft. Spara överbliven majonnäs i kylskåpet.

4

5
Rensa krabban, lägg klokött och sköldkött med rom var för sig på en tallrik. Ställ övertäckt i kylen till krutongen ska monteras.

6

7
Skär 8 skivor av baguetten, rosta dem lätt på båda sidor i torr stekpanna. Låt kallna.

8

9
Montera krutongerna strax före servering: Klicka majonnäs på bröden, fördela sköldkött med rom och klokött på varje krutong och garnera med dill.

10

11
Lägg två krutonger per person på salladsblad på assietter.