Nötfärsbiffar med rostade grönsaker

Du behöver 100 g fetaost 2 dl lätt-creme fraiche 2 gula paprikor i bitar 2 gröna paprikor i bitar 2 zucchini (600 g) i stavar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g fetaost
  • 2 dl lätt-creme fraiche
  • 2 gula paprikor i bitar
  • 2 gröna paprikor i bitar
  • 2 zucchini (600 g)
  • i stavar
  • 1 gul lök i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl (80 g) rostade solrosfrön
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk matolja

Gör så här

1
1 Mosa ihop fetan med lätt-creme fraichen.

2

3
2 Fräs grönsakerna i en stekpanna med olivolja, salta och peppra. Efterstek i ugnen, 200 grader i 10 minuter.

4

5
3 Arbeta ihop färs, vitlök, frön, grädde och kryddor. Forma biffar.

6

7
4 Stek dem på medelvärme i matolja i 5–6 minuter. Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top