Du behöver
- 100 g fetaost
- 2 dl lätt-creme fraiche
- 2 gula paprikor i bitar
- 2 gröna paprikor i bitar
- 2 zucchini (600 g)
- i stavar
- 1 gul lök i klyftor
- 2 msk olivolja
- 500 g nötfärs
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 dl (80 g) rostade solrosfrön
- 4 msk vispgrädde
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- 1 msk matolja
Gör så här
1
1 Mosa ihop fetan med lätt-creme fraichen.
2
3
2 Fräs grönsakerna i en stekpanna med olivolja, salta och peppra. Efterstek i ugnen, 200 grader i 10 minuter.
4
5
3 Arbeta ihop färs, vitlök, frön, grädde och kryddor. Forma biffar.
6
7
4 Stek dem på medelvärme i matolja i 5–6 minuter. Servera med tillbehören.