Bottenredd sås – grundsås

Du behöver 1 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl vätska smaksättning Gör så här 1 Smält smöret i kastrull (låt det bryna lite om...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska
  • smaksättning

Gör så här

1
Smält smöret i kastrull (låt det bryna lite om du vill ha en mörk sås).

2
Rör i mjölet och späd genast med vätskan. Koka upp snabbt under omrörning, på högsta värme, utan lock.

3

4
Sänk till lägsta värme, lägg locket på glänt och sjud minst 3 minuter. Rör om då och då. Smaka av.


Kommentar:
Tips Ta 3 matskedar mjöl till gratängsås, annars likadant.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top