Tre sorters lök på spett

Du behöver 8 schalottenlökar 2 silverlökar 2 vitlökar 10 champinjoner 2 msk olivolja salt och malen vitpeppar 1 tsk krossad rosépeppar Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 8 schalottenlökar
  • 2 silverlökar
  • 2 vitlökar
  • 10 champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk krossad rosépeppar

Gör så här

1
Koka lökarna hela med skalet kvar i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt svalna i kylen.

2

3
Dela lökarna i lagom stora bitar. Trä på ett litet och tunt spett och avsluta varje spett med en champinjon.

4

5
Pensla på lite olivolja, grilla sedan dem gyllenbruna ca 7 minuter över grå glödbädd.

6

7
Krydda med salt och peppar. Strö över lite rosépeppar vid servering

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top