Fisksoppa med vitlökskräm

Du behöver 2 dl lätt-creme fraiche 1–2 vitlöksklyftor, pressade salt 1 gul lök, hackad 4 fasta potatisar i bitar (400 g) 2 morötter, skivade (200...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl lätt-creme fraiche
  • 1–2 vitlöksklyftor, pressade
  • salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 fasta potatisar i bitar (400 g)
  • 2 morötter, skivade (200 g)
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g lättinad sejfilé (el annan vit fisk)
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk hackad
  • basilika
  • 20 citronfyllda oliver

Gör så här

1
1 Rör ihop creme fraiche med vitlök och lite salt. Ställ kallt.

2
2 Fräs lök, potatis och morötter i olivoljan utan att de får färg. Tillsätt vatten, fond, vinäger och tomater. Koka i 12 minuter.

3
3 Tärna och lägg i fisken och koka i ytterligare 1/2 minut. Krydda med salt, peppar och basilika. Tillsätt oliverna och servera soppan med vitlökskrämen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top