Du behöver
- 2 dl lätt-creme fraiche
- 1–2 vitlöksklyftor, pressade
- salt
- 1 gul lök, hackad
- 4 fasta potatisar i bitar (400 g)
- 2 morötter, skivade (200 g)
- 1 msk olivolja
- 5 dl vatten
- 2 msk koncentrerad fiskfond
- 2 msk äppelcidervinäger
- 400 g krossade tomater
- 400 g lättinad sejfilé (el annan vit fisk)
- salt och svartpeppar
- 3 msk hackad
- basilika
- 20 citronfyllda oliver
Gör så här
1
1 Rör ihop creme fraiche med vitlök och lite salt. Ställ kallt.
2
2 Fräs lök, potatis och morötter i olivoljan utan att de får färg. Tillsätt vatten, fond, vinäger och tomater. Koka i 12 minuter.
3
3 Tärna och lägg i fisken och koka i ytterligare 1/2 minut. Krydda med salt, peppar och basilika. Tillsätt oliverna och servera soppan med vitlökskrämen.