Du behöver
- 600 g laxfilé
- Kryddblandning:
- 1 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- 2 msk sesamfrön
- 1/2 squash i tunna skivor
- olja till plåten
- Dressing:
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk honung
- 2 dl matolja
- 2 msk vatten
- salt
- Sallad:
- 8 dl sallat t.ex. isbergssallat, lollo rosso och machê
- 1 avokado
- 1 röd lök
- 1 rött äpple
Gör så här
1
Dela laxen i bitar och fördela på åtta spett. Panera spetten i kryddblandningen. Olja en plåt, lägg på spetten och squashen.
2
Lägg senap och honung i en skål, vispa droppvis i oljan och späd eventuellt med vatten. Smaka av med salt.
3
Skölj sallaten, skiva alla grönsakerna och äpplet och arrangera på ett fat. Grilla spetten fem minuter i 175 grader och lägg dem sedan på frukt- och grönsaksbädden. Ringla dressingen över.
Katja Palmdahl har gjort receptet som är taget ur kokboken “Fisk är inga konstigheter” (Svensk Fisk).