Sallad med sesamlax

Du behöver 600 g laxfilé Kryddblandning: 1 tsk salt 1 krm kajennpeppar 2 msk sesamfrön 1/2 squash i tunna skivor olja till plåten Dressing: 2...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • Kryddblandning:
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 squash i tunna skivor
  • olja till plåten
  • Dressing:
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 2 dl matolja
  • 2 msk vatten
  • salt
  • Sallad:
  • 8 dl sallat t.ex. isbergssallat, lollo rosso och machê
  • 1 avokado
  • 1 röd lök
  • 1 rött äpple

Gör så här

1
Dela laxen i bitar och fördela på åtta spett. Panera spetten i kryddblandningen. Olja en plåt, lägg på spetten och squashen.

2
Lägg senap och honung i en skål, vispa droppvis i oljan och späd eventuellt med vatten. Smaka av med salt.

3
Skölj sallaten, skiva alla grönsakerna och äpplet och arrangera på ett fat. Grilla spetten fem minuter i 175 grader och lägg dem sedan på frukt- och grönsaksbädden. Ringla dressingen över.


Kommentar:
Katja Palmdahl har gjort receptet som är taget ur kokboken “Fisk är inga konstigheter” (Svensk Fisk).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top