Spenatpaj med lax och ingefära

Du behöver Pajdeg: 150 g kokta kalla potatisar (2 st) 0.5 dl flytande margarin 1 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl Fyllning: 1 pkt fryst bladspenat...


4 portioner

Du behöver

Pajdeg:

150 g kokta kalla potatisar (2 st)
0.5 dl flytande margarin
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl

Fyllning:

1 pkt fryst bladspenat
150 g kallrökt lax
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost 17 % fett
1 tsk ingefära färsk riven
0.5 tsk salt
vitpeppar

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Riv potatisen fint. Blanda alla ingredienser till degen. Klä en pajform med degen.

3
3. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.

4
4. Tina spenaten och skär den grovt. Om du använder färsk spenat, koka den någon minut och låt rinna av. Fördela spenaten i pajskalet. Lägg tunna laxskivor som ett täcke över.

5
5. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, inge-fära, salt och peppar. Häll det över pajen.

6
6. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top