Läsar-recept

Fyraingrediensersbröd urgott till soppa

Du behöver 50 g jäst 6 dl ljummet vatten 2 tsk salt 12–13 dl vetemjöl (går bra att byta ut hälften av mjölet mot någon...


1 portion

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 12–13 dl vetemjöl (går bra att byta ut hälften av mjölet mot någon grövre sort)
  • (2 tsk stött kummin)

Gör så här

1
Vispa ut jästen i vattnet tillsammans med saltet. Arbeta ner mjölet. Degen ska vara något kladdig. Låt jäsa 1 timme.

2

3
Ta en trägaffel och peta i degen så att den sjunker ihop. Låt den jäsa 1 timme till. Vält ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Dofta över mjöl. Låt degen jäsa medan ugnsvärmen blir 275 grader.

4

5
Sätt in plåten och låt grädda 10 minuter. Sänk därefter värmen till 100 grader. Grädda brädet i 1 timme och 10 minuter till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top