Du behöver
- 5 dl vatten
- 25 gram jäst
- 2 tsk salt
- 7 1/2 –9 dl vetemjöl
Gör så här
1
Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll vattnet över jästen och rör om så att jästen löser sig. Blanda ner salt och mjöl i vätskan, rör hastigt med en stor sked.
2
3
Degen ska vara lös och kladdig. Jäs 1 timme i bunken under bakduk.
4
Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 24 x 37 centimeter. Låt jäsa 30 minuter på plåten under bakduk.
5
6
Strö över lite mjöl och solrosfrön. Platta lätt på fröna så att de fastnar i degen. Grädda i mitten av ugnen, 275 grader, 15–20 minuter. Låt svalna under bakduk. Skär i lagom stora bitar och njut med marmelad.