Solrosbröd till mellanmålet

Du behöver 5 dl vatten 25 gram jäst 2 tsk salt 7 1/2 –9 dl vetemjöl Gör så här 1 Värm vattnet till 37 grader,...


1 portion

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 25 gram jäst
  • 2 tsk salt
  • 7 1/2 –9 dl vetemjöl

Gör så här

1
Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll vattnet över jästen och rör om så att jästen löser sig. Blanda ner salt och mjöl i vätskan, rör hastigt med en stor sked.

2

3
Degen ska vara lös och kladdig. Jäs 1 timme i bunken under bakduk.

4
Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 24 x 37 centimeter. Låt jäsa 30 minuter på plåten under bakduk.

5

6
Strö över lite mjöl och solrosfrön. Platta lätt på fröna så att de fastnar i degen. Grädda i mitten av ugnen, 275 grader, 15–20 minuter. Låt svalna under bakduk. Skär i lagom stora bitar och njut med marmelad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top