Skaldjursrisotto

Du behöver 3 dl avorioris 6.5 dl kycklingbuljong 0.5 g saffran 1 st schalottenlök finhackad 150 g skalade räkor 100 g parmesanost riven 50 g...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl avorioris
  • 6.5 dl kycklingbuljong
  • 0.5 g saffran
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 150 g skalade räkor
  • 100 g parmesanost riven
  • 50 g smör
  • 2 st tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk basilika finhackad färsk
  • 8 st havskräftsstjärtar kokta
  • salt malen vitpeppar

Gör så här

Fräs schalottenlök, ris och saffran i olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt 1 dl av buljongen. Koka upp över svag värme. Späd med resten av buljongen, lite i taget, under omrörning. Koka och rör ända tills risotton är al dente = precis klar med lite tuggmotstånd. Skala och kärna ur tomaterna och dela dem i centimeterstora bitar. Blanda ner räkor, parmesan, tomater och basilika i riset. Smaka av med salt och peppar. Garnera med räkor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top