Du behöver
- 3 dl avorioris
- 6.5 dl kycklingbuljong
- 0.5 g saffran
- 1 st schalottenlök finhackad
- 150 g skalade räkor
- 100 g parmesanost riven
- 50 g smör
- 2 st tomater
- 1 msk olivolja
- 1 tsk basilika finhackad färsk
- 8 st havskräftsstjärtar kokta
- salt malen vitpeppar
Gör så här
Fräs schalottenlök, ris och saffran i olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt 1 dl av buljongen. Koka upp över svag värme. Späd med resten av buljongen, lite i taget, under omrörning. Koka och rör ända tills risotton är al dente = precis klar med lite tuggmotstånd. Skala och kärna ur tomaterna och dela dem i centimeterstora bitar. Blanda ner räkor, parmesan, tomater och basilika i riset. Smaka av med salt och peppar. Garnera med räkor.