Frasig potatisgalette med gravad lax

Du behöver 6 st potatis av mj 4 msk rapsolja salt och peppar Till servering 4 skiva gravad lax eller kallrökt 4 st dillvippor till...


4 portioner

Du behöver

  • 6 st potatis av mj
  • 4 msk rapsolja
  • salt och peppar

Till servering

4 skiva gravad lax eller kallrökt
4 st dillvippor till garnering

Gör så här

1
Skär potatisen i tunna skivor med mandolin eller osthyvel.

2
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek potatisen på ej för stark värme cirka 5 minuter. Rör om då och då.

3

4
Dela i fyra högar och platta ut med stekspade till cirka 3 lager tjocka galetter. Stek under lock tills de fått en frasig skorpa, cirka 3 minuter. Vänd och stek även andra sidan cirka 3 minuter. Salta och peppra.

5

6
Servera potatisgaletterna med laxen. Garnera med dillvippor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top