Kinesiska kycklingbröst

Du behöver 8-12 klyftor schalottenlök 1-2 msk hoisinsås (finns på butikens orientaliska hylla) 500 g kycklingbröstfilé, minst 4 bitar 1 1/2 dl rårörda lingon Kantarellpilaffris:...


4 portioner

Du behöver

  • 8-12 klyftor schalottenlök
  • 1-2 msk hoisinsås (finns på butikens orientaliska hylla)
  • 500 g kycklingbröstfilé, minst 4 bitar
  • 1 1/2 dl rårörda lingon
  • Kantarellpilaffris:
  • 100-200 g färska kantareller (eller avrunna konserverade)
  • 2 dl parboiled risgryn
  • 2 tsk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Koka lökklyftorna 5 minuter i vatten som täcker, spola av med kallt vatten och låt rinna av.

2
Pensla hoisinsåsen på kycklingbrösten, låt ligga 10 minuter. Grilla kycklingen först till fin färg över glödens centrum, sedan ytterligare cirka 5 minuter längre från hetaste hettan. Pensla även lökklyftorna och grilla dem. Lägg upp köttet på en spegel av lingon-“sås” och servera lök- och kantarellris till.

3
Dela stora svampar till mindre bitar.

4
Fräs svamp och risgryn på hög värme i en kastrull med olivolja. När det doftar stekt svamp och riset börjar ta färg är det dags att slå på vatten och blanda i salt. Låt koka under lock på svag värme tills allt vatten sugits upp av riset, cirka 25 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top