Du behöver
- 8-12 klyftor schalottenlök
- 1-2 msk hoisinsås (finns på butikens orientaliska hylla)
- 500 g kycklingbröstfilé, minst 4 bitar
- 1 1/2 dl rårörda lingon
- Kantarellpilaffris:
- 100-200 g färska kantareller (eller avrunna konserverade)
- 2 dl parboiled risgryn
- 2 tsk olivolja
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
Gör så här
1
Koka lökklyftorna 5 minuter i vatten som täcker, spola av med kallt vatten och låt rinna av.
2
Pensla hoisinsåsen på kycklingbrösten, låt ligga 10 minuter. Grilla kycklingen först till fin färg över glödens centrum, sedan ytterligare cirka 5 minuter längre från hetaste hettan. Pensla även lökklyftorna och grilla dem. Lägg upp köttet på en spegel av lingon-“sås” och servera lök- och kantarellris till.
3
Dela stora svampar till mindre bitar.
4
Fräs svamp och risgryn på hög värme i en kastrull med olivolja. När det doftar stekt svamp och riset börjar ta färg är det dags att slå på vatten och blanda i salt. Låt koka under lock på svag värme tills allt vatten sugits upp av riset, cirka 25 minuter.