Laxomelett på spenatpasta

Du behöver 2 röda paprikor 4 salladslökar eller 1 liten purjo 1 tsk olivolja 4 portioner spenattagliatelle 4 bitar (à 110 g) tinad laxfilé 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 röda paprikor
  • 4 salladslökar
  • eller 1 liten purjo
  • 1 tsk olivolja
  • 4 portioner spenattagliatelle
  • 4 bitar (à 110 g) tinad laxfilé
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1/2 chilifrukt
  • 2 tsk smör eller olja

Gör så här

1
1 Strimla paprika, skär löken i ringar. Fräs på medelvärme

2
i oljan, Ta upp paprikan, håll den varm. Ta upp löken.

3

4
2 Koka pastan. Blanda paprikan i den avrunna pastan.

5

6
3 Ansa bort det bruna köttet från laxen, dela. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Tunnskiva chilin, rör ner den och löken.

7

8
4 Hetta upp stekpannan med olja. Sänk till svag värme och lägg i laxen. Häll äggblandningen över och täck med lock. Låt grädda tills omeletten stelnat, cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top