Du behöver
- 1 paket kyld smördeg
- 1 ägg
- 1 msk blått vallmofrö
- 1 1/2 röd chilifrukt
- 1 tsk olivolja
- 2 tuber (à 145 g) laxpastej
Gör så här
1
Rulla ut degen på medföljande papper och tryck ut ovala eller runda kakor, 8–9 centimeter långa. Ta bort överflödig deg och pensla kakorna med uppvispat ägg.
2
3
Strö vallmofrön på kakorna och grädda dem mitt i 225 grader varm ugn, 5–6 minuter, tills de blåst upp sig och fått fin färg. Låt svalna.
4
5
Halvera ena chilin, peta bort kärnorna och strimla fruktköttet tunt, lättast från insidan. Fräs strimlorna några minuter i olja på medelvärme, låt kallna och blanda med laxsmeten i en skål.
6
7
Tunnskiva halva den andra chilin, oljefräs och spar till garnering.
8
9
Klyv kakorna till över- och underhalva. Fördela laxpastan på underhalvorna, pynta med chili och lägg på lock käckt på svaj.