Franska laxvåfflor med laxpastej

Du behöver 1 paket kyld smördeg 1 ägg 1 msk blått vallmofrö 1 1/2 röd chilifrukt 1 tsk olivolja 2 tuber (à 145 g) laxpastej...


4 portioner

Du behöver

  • 1 paket kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 1 msk blått vallmofrö
  • 1 1/2 röd chilifrukt
  • 1 tsk olivolja
  • 2 tuber (à 145 g) laxpastej

Gör så här

1
Rulla ut degen på medföljande papper och tryck ut ovala eller runda kakor, 8–9 centimeter långa. Ta bort överflödig deg och pensla kakorna med uppvispat ägg.

2

3
Strö vallmofrön på kakorna och grädda dem mitt i 225 grader varm ugn, 5–6 minuter, tills de blåst upp sig och fått fin färg. Låt svalna.

4

5
Halvera ena chilin, peta bort kärnorna och strimla fruktköttet tunt, lättast från insidan. Fräs strimlorna några minuter i olja på medelvärme, låt kallna och blanda med laxsmeten i en skål.

6

7
Tunnskiva halva den andra chilin, oljefräs och spar till garnering.

8

9
Klyv kakorna till över- och underhalva. Fördela laxpastan på underhalvorna, pynta med chili och lägg på lock käckt på svaj.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top