Örtig sås till rostade rotsaker

Du behöver 2 st äggulor 0.5 st citron 1 krm salt 1 tsk senap ljus 1.5 dl matolja 3 msk franskbröd smulat 1 dl örter...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 0.5 st citron
  • 1 krm salt
  • 1 tsk senap ljus
  • 1.5 dl matolja
  • 3 msk franskbröd smulat
  • 1 dl örter hackade t ex persilja, dragon, körvel, rosmarin

Gör så här

1
Vispa äggulorna med pressad citronsaft.

2
Rör ner salt och senap. Vispa in oljan, lite i taget i början, öka till en stråle mot slutet, tills det blir som en majonnäs.

3
Blanda ner brödsmulorna och örterna i såsen. Smaka slutligen av med salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top