Du behöver
- 3.5 st polkabetor
- 1 msk ättiksprit
- 1 st rucola liten näve
- 0.5 dl salladsfröblandning rostad
- 1 msk kapris
- 2 msk olivolja extra virgin
- 4 msk riven parmesanost
- flingsalt
Gör så här
1
Skala polkabetorna med rotsaksskalare. Skiva dem tunt med mandolin eller osthyvel.
2
3
Lägg skivorna i kokande vatten med tillsatt ättiksprit.
4
Förväll skivorna 1–3 minuter allt efter tjocklek. Skivorna ska inte bli mjuka utan ha kvar en viss knaprighet. Kyl genast i kallt vatten.
5
6
Låt skivorna droppa av, eventuellt på kökspapper.
7
Lägg upp skivorna med rucolablad emellan på tallrikar. Strö på rostad salladsfröblandning (pinjenötter, pumpakärnor med mera) eller använd bara rostade pinjenötter samt kapris.
8
9
Droppa över en smakrik olivolja och toppa med en nypa nyriven parmesan. Sätt fram flingsalt när rätten serveras.?