Polkabetscarpaccio med rostade frön

Du behöver 3.5 st polkabetor 1 msk ättiksprit 1 st rucola liten näve 0.5 dl salladsfröblandning rostad 1 msk kapris 2 msk olivolja extra virgin...


4 portioner

Du behöver

  • 3.5 st polkabetor
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 st rucola liten näve
  • 0.5 dl salladsfröblandning rostad
  • 1 msk kapris
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 4 msk riven parmesanost
  • flingsalt

Gör så här

1
Skala polkabetorna med rotsaksskalare. Skiva dem tunt med mandolin eller osthyvel.

2

3
Lägg skivorna i kokande vatten med tillsatt ättiksprit.

4
Förväll skivorna 1–3 minuter allt efter tjocklek. Skivorna ska inte bli mjuka utan ha kvar en viss knaprighet. Kyl genast i kallt vatten.

5

6
Låt skivorna droppa av, eventuellt på kökspapper.

7
Lägg upp skivorna med rucolablad emellan på tallrikar. Strö på rostad salladsfröblandning (pinjenötter, pumpakärnor med mera) eller använd bara rostade pinjenötter samt kapris.

8

9
Droppa över en smakrik olivolja och toppa med en nypa nyriven parmesan. Sätt fram flingsalt när rätten serveras.?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top