Frasig parmaskinkpaj med rucola

Du behöver 12 st plommontomater salt och svartpeppar 1 tsk oregano torkad olivolja 500 g smördeg tinad eller en kyld rulle smördeg 100 g mascarpone...


4 portioner

Du behöver

  • 12 st plommontomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk oregano torkad
  • olivolja
  • 500 g smördeg tinad eller en kyld rulle smördeg
  • 100 g mascarpone
  • 2 nypa rucola
  • 6 skiva parmaskinka
  • balsamvinäger

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i lilla långpannan. Strö på salt och nymalen peppar samt smula oregano över.

2

3
Droppa lite olivolja över och sätt in pannan mitt i ugnen i 20–25 minuter tills tomaterna börjar skrynkla sig.

4

5
Kavla under tiden ut smördegen till en rektangel, 30 x 20 centimeter, eller använd kyld smördeg som är färdigkavlad. Lägg degen på papprad plåt.

6

7
När tomaterna är färdiga höjs ugnstemperaturen till 200 grader. Sätt in smördegsbottnen mitt i ugnen och grädda den gyllene 15–18 minuter.

8

9
Ta ut pajskalet och låt det svalna lite. Pressa varsamt ner ytan, men inte ut på kanterna som ska sticka upp och hålla fyllningen på plats.

10

11
Lägg tomaterna på pajskalet, klicka på mascarpone, strö sköljd och väl avskakad rucola över och toppa med parmaskinka. Droppa på lite olja och balsamvinäger och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top