Fullkornsspagetti med spenat och parmaskinka

Du behöver 350 g spenat plockad, grovhackad 1 st vitlöksklyfta hackad 1 msk olivolja 1.5 dl vispgrädde salt svartpeppar 300 g fullkornsspagetti 120 g parmaskinka...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g spenat plockad, grovhackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g fullkornsspagetti
  • 120 g parmaskinka eller liknande
  • kapris och riven parmesanost till servering

Gör så här

1
1 Fräs spenat och vitlök i olivoljan. Häll på grädden och koka ihop i ett par minuter, salta och peppra.

2

3
2 Koka spagettin på vanligt sätt. Strimla skinkan och blanda den i spenaten.

4

5
3 Blanda ihop pastan med såsen eller servera den vid sidan om. Bjud kapris och parmesanost till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top