Du behöver

  • 1 st rulle färdigkavlad kyld pajdeg
  • 1 st gul lök stor, grovhackad
  • 2 msk smör
  • 1 pkt spenat fryst, lättstuvad
  • salt och muskotnöt
  • ägg till penslig
  • 1 st varmrökt röding ca 250 g

Garnering

spenatblad färska
citronklyftor

Gör så här

1
Smörj en liten ugnssäker form. Rulla ut pajdegen. Dela av en smal remsa av degen lagom att täcka själva bottnen på formen.

2

3
Lägg degen i formen och pricka den. Fräs löken blank och mjuk i smöret i en stekpanna på drygt medelvarm platta, 5–7 minuter. Vänd ner spenaten och låt den tina.

4

5
Smaka av med salt och muskot. Lägg spenaten ovanpå pajdegen i formen.

6

7
Lägg resten av pajdegen som lock över spenaten. Använd eventuella avskurna kanter som dekoration. Klipp några ånghål i degtäcket. Pensla med ägg. Så långt kan pajen förberedas i god tid.

8

9
Sätt in pajen mitt i ugnen i 200 grader 15–20 minuter tills pajskalet fått färg.

10

11
Rensa rödingen från skinn och ben. Behåll filéerna i så stora bitar som möjligt. Ljumma dem på en tallrik i mikron eller i ugnen bredvid pajen.

12

13
Lägg fiskbitarna ovanpå pajen vid servering. Garnera med färska spenatblad och citronklyftor.