Du behöver
- 1 st rulle färdigkavlad kyld pajdeg
- 1 st gul lök stor, grovhackad
- 2 msk smör
- 1 pkt spenat fryst, lättstuvad
- salt och muskotnöt
- ägg till penslig
- 1 st varmrökt röding ca 250 g
Garnering
spenatblad färska
citronklyftor
Gör så här
1
Smörj en liten ugnssäker form. Rulla ut pajdegen. Dela av en smal remsa av degen lagom att täcka själva bottnen på formen.
2
3
Lägg degen i formen och pricka den. Fräs löken blank och mjuk i smöret i en stekpanna på drygt medelvarm platta, 5–7 minuter. Vänd ner spenaten och låt den tina.
4
5
Smaka av med salt och muskot. Lägg spenaten ovanpå pajdegen i formen.
6
7
Lägg resten av pajdegen som lock över spenaten. Använd eventuella avskurna kanter som dekoration. Klipp några ånghål i degtäcket. Pensla med ägg. Så långt kan pajen förberedas i god tid.
8
9
Sätt in pajen mitt i ugnen i 200 grader 15–20 minuter tills pajskalet fått färg.
10
11
Rensa rödingen från skinn och ben. Behåll filéerna i så stora bitar som möjligt. Ljumma dem på en tallrik i mikron eller i ugnen bredvid pajen.
12
13
Lägg fiskbitarna ovanpå pajen vid servering. Garnera med färska spenatblad och citronklyftor.