Pumpasoppa för många med vitlök och timjan

Du behöver 2 1/2 liter skalad, tärnad pumpa 2 liter grönsaksbuljong 2 stora, gula lökar, tärnade 2–3 vitlöksklyftor, hackade 1 tsk smulad timjan 7 dl...


10 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 liter skalad, tärnad pumpa
  • 2 liter grönsaksbuljong
  • 2 stora, gula lökar, tärnade
  • 2–3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk smulad timjan
  • 7 dl creme fraiche
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Låt allt utom creme fraichen, salt och peppar koka upp och sjuda under lock cirka 20 minuter.

2

3
Ta upp pumpabitarna och löken och kör slätt i mixern. Lägg tillbaka allt i buljongen. Låt koka upp tillsammans med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top