Chokladtoppad baguette

Du behöver 3/4 dl vispgrädde 1 msk honung 1/2 msk smör 100 g mörk choklad (70-procentig), delad i mindre bitar 1 krm chiliflakes 1/2 baguette...


12 portioner

Du behöver

  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1/2 msk smör
  • 100 g mörk choklad (70-procentig), delad i mindre bitar
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 baguette
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1
Hetta upp grädden med honung, smör, choklad och chiliflakes.

2
När chokladen smält, ställ allt åt sidan. Skär baguetten i centimetertjocka skivor.

3

4
Pensla brödskivorna med olja och rosta dem i 200 graders ugnsvärme.

5

6
När de rostade brödskivorna svalnat, fördela chokladen. Ringla lite olivolja över bröden och toppa med flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top