Italiensk matsallad med bönor och salladsost

Du behöver 1 st squash 1 msk olivolja 1 st burk stora vita bönor 1 st rucolasallad ask 1 pkt körsbärstomater 1 st isbergssalladhuvud 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st squash
  • 1 msk olivolja
  • 1 st burk stora vita bönor
  • 1 st rucolasallad ask
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 1 st isbergssalladhuvud
  • 1 st burk salladsost
  • 2 msk pinjenötter rostade
  • 1 dl pesto
  • basilika till garnering

Gör så här

1
1 Skiva squashen och stek skivorna knappt mjuka i olja i stekpanna. Skölj bönorna och rucolasalladen och låt droppa av väl. Dela körsbärstomaterna.

2
2 Riv isbergssalladen i bitar på ett lågt serveringsfat. Toppa med rucola, bönor och ljumma squashskivor.

3
3 Häll lagen eller oljan av salladsosten och strö ostbitarna över salladen. Lägg på tomathalvorna, strö på pinjenötter och klicka slutligen över pesto. Garnera eventuellt med basilikablad. Sätt fram flingsalt och servera med färskt fullkornsbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top