Potatiskroketter med valfri fyllning

Du behöver 4–5 portioner fast, kallt potatismos med palsternacka Valfri smaksättning 2–3 msk tärnat stekt fläsk eller rostade mandelspån 1–2 msk finhackad timjan eller persilja...


4 portioner

Du behöver

  • 4–5 portioner fast, kallt potatismos med palsternacka
  • Valfri smaksättning
  • 2–3 msk tärnat stekt fläsk eller rostade mandelspån
  • 1–2 msk finhackad timjan eller persilja
  • 1 finhackad röd chili
  • en handfull fräst svamp i småbitar
  • 1 dl grovriven morot
  • Panering:
  • 1–2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1–2 dl osötat veteströbröd
  • 1 liter frityrolja

Gör så här

1
Blanda smaksättningen i moset, välj det du gillar eller något du har hemma. Forma avlånga bullar av ungefär 1 matsked mos vardera. Trilla dem i först mjöl, sedan i uppvispat ägg och till slut i ströbröd.

2
(Använd ett ägg i taget, det blir ganska kletigt efter halva satsen.)

3
Hetta upp oljan till 180 grader i fritös eller gjutjärnsgryta (med hushållstermometer). Fritera cirka 6 kroketter i taget i 4 minuter. Ta upp och låt rinna av på kökspapper. Serveras ljumma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top