Risonisallad med räkor

Du behöver 3 vitlöksklyftor, tunt skivade 2 tsk olivolja 200 g risoni (risgrynsformad pasta) 200 g räkor utan skal 80 g sockerärter, strimlade 2 salladslökar,...


4 portioner

Du behöver

  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g risoni (risgrynsformad pasta)
  • 200 g räkor utan skal
  • 80 g sockerärter, strimlade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 knippe rucolasallad
  • det rivna skalet från en citron
  • 1 msk pressad citron
  • 1–2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • dillvippor

Gör så här

1
Bryn utan att bränna vitlöken i olivoljan. Låt rinna av på ett hushållspapper.

2
Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag, spola kallt. Blanda pastan med räkor, grönsaker, citronskal, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp i skålar, toppa med brynt vitlök och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top