Rooiboste med timjan och vanilj

Du behöver 1,25 liter vatten 3 rooibostepåsar 2 vaniljstänger, kluvna 2 kvistar färsk timjan (eller 1 tsk torkad) 2–3 msk honung Gör så här Koka...


6 portioner

Du behöver

  • 1,25 liter vatten
  • 3 rooibostepåsar
  • 2 vaniljstänger, kluvna
  • 2 kvistar färsk timjan
  • (eller 1 tsk torkad)
  • 2–3 msk honung

Gör så här

Koka upp vattnet i en kastrull. Dra ner till lägsta värme på plattan. Lägg i tepåsarna, vaniljen och timjankvistarna. Låt alltsammans dra i fem minuter på låg värme. Det får inte koka. Smaka av med honung och servera i teglas. Använder du torkad timjan behöver drycken silas av innan du häller upp den.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top