Tortilla på rostad baguette

Du behöver 1 stor gul lök 1–2 klyftor vitlök 1–2 msk smör 10 medelstora, fasta potatisar salt, svartpeppar 4 ägg 4 msk vatten 1/2 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 1–2 klyftor vitlök
  • 1–2 msk smör
  • 10 medelstora, fasta potatisar
  • salt, svartpeppar
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 nypor kajennpeppar
  • 1/2 baguette
  • 1–2 msk kryddig olivolja

Gör så här

1
Halvera löken, skala den och vitlöksklyftorna. Skiva såväl lök som vitlök tunt. Mjukstek allt i hälften av smöret i medelvarm stekpanna. Ta upp.

2
Skala under tiden potatisen, skiva den tunt och skölj skivorna fria från potatisstärkelsen på ytorna. Badda skivorna torra i ren handduk.

3
Stek potatisen, hälften i taget i smör, vänd om emellanåt. Salta och peppra under stekningen.

4
Lägg ner lök, vitlök och potatis i stekpannan. Vispa hastigt samman ägg, vatten, salt och kajennpeppar. Häll smeten över stekpannans innehåll. Låt omeletten grädda sig krämig under lock, cirka 10 minuter på knapp medelvärme. Låt glida över på tallrik att svalna.

5
Skiva brödet knappt centimetertjockt och pensla med olja. Rosta på plåt mitt i 225 grader varm ugn till snygg färg ett par minuter. Passa noga. Skär omeletten i bitar och lägg dem på rostat bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top