Vintermarmelad till våfflor och färskost

Du behöver 9 torkade fikon 1 stor apelsin (280 g) 1/2 citron (80 g) 3 morötter (250 g) 3 dl vatten 1/2 påse gul melatin...

Tillagningstid: 60 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 9 torkade fikon
  • 1 stor apelsin (280 g)
  • 1/2 citron (80 g)
  • 3 morötter (250 g)
  • 3 dl vatten
  • 1/2 påse gul melatin
  • 7 1/2 dl socker

Gör så här

1
Låt fikonen ligga i blöt i kylen i 12 timmar eller över natten.

2
Tvätta apelsinerna, citronen och skala morötterna. Kör alltsammans i matberedare eller skiva tunt för hand. Koka upp frukten i vattnet. Ställ kastrullen svalt och låt alltsammans dra i några timmar eller över natten.

3

4
Koka upp frukten igen och låt koka under lock tills den känns mjuk. Koktiden beror på hur fint skuren frukten är – räkna med minst 45 minuter och smaka dig fram.

5

6
Tillsätt melatinet under omrörning. Koka massan en minut. Häll sedan i sockret, lite i taget. Låt marmeladen koka upp igen och låt koka ännu en minut.

7

8
Fyll upp den varma marmeladen på absolut rena burkar och sätt på tättslutande lock.

9
Servera marmeladen på fullkornsvåfflor (enklast är att köpa

10
färdig mix) och med en klick färskost, som philadelphia.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top