Pappardelle med kyckling och mandel

Du behöver 1 dl sötmandel 1 msk smör 1 mycket liten vitlöksklyfta, finhackad 2 kycklingfiléer, finhackade 3 bittermandlar 1/2 dl vitt vin 1 msk kycklingfond...


4 portioner

Du behöver

  • 1 dl sötmandel
  • 1 msk smör
  • 1 mycket liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 kycklingfiléer, finhackade
  • 3 bittermandlar
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk kycklingfond
  • parmesan, fint riven

Gör så här

1
1 Skålla, skala, finhacka och rosta sötmandlarna i torr stekpanna. När mandelhacket tagit lite färg, i med smöret, vitlöken och kycklinghacket.

2
2 Använd den finaste rivytan på ditt rivjärn och riv bittermandlarna till pulver. Tillsätt när kycklingen är genomstekt.

3
3 Tillsätt vin och kycklingfond och låt puttra ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top