Blommande laxtartar med äpple och senap

Du behöver Laxtartar: 300 g rimmad lax i skivor 2 äpplen, skalade 1 schalottenlök, skalad 1 msk skånsk senap 3 msk creme fraiche 2 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • Laxtartar:
  • 300 g rimmad lax i skivor
  • 2 äpplen, skalade
  • 1 schalottenlök, skalad
  • 1 msk skånsk senap
  • 3 msk creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 krm svartpeppar
  • garnering:
  • 50 g forellrom
  • ätliga blommor, tex ringblommor 1/4 ask tat soi (små salladsblad, kan ersättas med mangoldskott)

Gör så här

Grovhacka laxen. Finhacka äpple, lök och blanda med resterande ingredienser. Forma bollar och lägg på skedar, i små koppar eller i glas. Toppa laxen med rom, blommor och tat soi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top