Espressoglass med nötter och lönnsirap

Du behöver 1 ägg 1 dl strösocker 1 dl starkt kaffe 1–2 tsk (espresso)kaffepulver 1 msk kakao 1/2 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl kyld vispgrädde...


4 portioner

Du behöver

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1–2 tsk (espresso)kaffepulver
  • 1 msk kakao
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl kyld vispgrädde
  • ca 1 dl kylda grovhackade valnötter, dadlar och katrinplommon
  • 4 msk lönnsirap

Gör så här

1
Vispa ägg med strösocker i kastrull på medelvärme tills hushållstermometern precis överstiger 70 grader. Ta från spisen, vispa smeten sval och kyl den.

2
Använd kaffet att lösa upp mera kaffepulver, kakao och vaniljsocker i. Låt svalna och kyl.

3

4
Häll äggsmet och kaffeblandning i glassmaskin tillsammans med grädde. Låt maskinen arbeta glassen smidig och halvfryst.

5

6
Strö i hackad frukt och nötter och låt maskinen frysa färdigt. Skeda ur glassen i bollar, lägg i ask i frysen.

7
Ta ut 10–15 minuter före servering, lägg upp och ringla på lönn-sirap. Strö gärna på extra frukt- och nöthack.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top