Pepparsill med lagrad ost

Du behöver 400 g urvattnad sill 2–3 morötter, gärna i olika färger 1/2 rödlök Lagen: 1 msk svartpeppar 1 msk rosépeppar 1 msk grönpeppar 4...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 400 g urvattnad sill
  • 2–3 morötter, gärna i olika färger
  • 1/2 rödlök
  • Lagen:
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk grönpeppar
  • 4 lagerblad
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 100 g lagrad prästost

Gör så här

1
Dela sillen i mindre bitar. Skala och skär morötter och lök i skivor. Koka upp lagen med lök och morötter. Låt svalna. Lägg ner sillen i lagen, ställ kallt och låt ligga minst 2 dygn.

2
Lägg upp i små glas eller skålar och toppa med bitar av osten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top