Vaniljpannacotta med hjortrongelé och kaksmulor

Du behöver Hjortron: 4 dl hjortronssylt 1 st citron saft och det rivna skalet 1 st gelatinblad blötlagda i 5 minuter Pannacotta: 2 st vaniljstång...

Tillagningstid: 25 minuter
10 portioner

Du behöver

Hjortron:

4 dl hjortronssylt
1 st citron saft och det rivna skalet
1 st gelatinblad blötlagda i 5 minuter

Pannacotta:

2 st vaniljstång
8 dl vispgrädde
4 dl mjölk
2 dl socker
3 st gelatinblad blötlagda i 5 minuter

Garnering:

myntablad
100 g kakor valfria, grovhackade
100 g vit choklad grovhackad

Gör så här

1
Värm hälften av sylten med citronsaft och skal till strax under kokpunkten, rör i gelatinet. Låt svalna något och fördela i glas. Låt stelna i kylen någon timme.

2

3
Skär upp vaniljstängerna på längden. Skrapa ur fröna i en kastrull, lägg i stängerna och häll på grädde, mjölk och socker. Koka upp, dra åt sidan och rör i gelatinbladen, låt svalna något. Fördela pannacottan i glasen, över den stelnade sylten. Låt stelna i kylen i cirka 2 timmar.

4

5
Fördela resterande sylt vid servering samt toppa med mynta, kaksmulor och vit choklad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top