Auberginemix serverad till pasta

Du behöver smör och/eller olja 1 (ca 800 g) aubergine, tärnad 2–3 vitlöksklyftor, hackade 4 stora champinjoner, i bitar ca 250 g hel färsk spenat,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • smör och/eller olja
  • 1 (ca 800 g) aubergine, tärnad
  • 2–3 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 stora champinjoner, i bitar
  • ca 250 g hel färsk
  • spenat, eller fryst
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 75 g pinjenötter eller andra nötter, rostade i torr stekpanna
  • ca 100 g parmesanost, flisad
  • 1 torkad chilipepparfrukt, smulad
  • 4 portioner band­spagetti, tillagad enligt anvisningarna på förpackningen

Gör så här

1
1 Bryn aubergine, lök och svamp. Fräs med spenaten när det andra börjar bli klart. Salta och peppra.

2
2 Tillsätt pinjenötter och parmesanost. Strö över chili.

3
3 Blanda med pastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top