Chokladfudge med pistagenötter

Du behöver 3 dl mjölk 8 dl strösocker 1 1/2 dl kakaopulver 1/2 tsk salt 50 g rumsvarmt smör 1 msk vaniljsocker 60 g hackade...

Tillagningstid: 60 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 8 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakaopulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 60 g hackade pistagenötter

Gör så här

1
Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör om väl. Koka upp och låt koka kraftigt i cirka

2
25 minuter. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen (125 grader) eller kolla om dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form (cirka 20 x 20 cm). Strö över pistagenötter. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top