Citrongravad lax med örter

Du behöver 500 g lax ben- och skinnfri 2.5 tsk strösocker 2 tsk salt 1 st citron det rivna skalet från 1 st gurka skalad...

Tillagningstid: 25 minuter
20 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 500 g lax ben- och skinnfri
  • 2.5 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 st citron det rivna skalet från
  • 1 st gurka skalad
  • persilja ett par stjälkar av
  • dillkvistar

Gör så här

1
Skär laxen i kuber på cirka 2 centimeter, lägg i en djup tallrik.

2
Blanda socker och salt. Strö blandningen och citronskalet över laxen, vänd runt. Täck över och ställ kallt i minst 3 timmar.

3
Skär remsor av gurka med en potatisskalare. Rulla in ett persiljeblad och lite dill i en bit gurkremsa. Stick en tandpetare igenom och stick den sedan genom laxkuben. Servera!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top