Du behöver
- 2 burkar inläggningssill à 210 g avrunnen vikt
- 1 dl ättika, 12 %
- 3 dl vatten
- 3 dl strösocker
- 10 vitpepparkorn, krossade
- 10 kryddpepparkorn, krossade
- 2 lagerblad
- 2 citroner
- 1 gul lök, skivad
- 20 bitar gott knäckebröd
Gör så här
1
Skölj sillen väl, skär den i bitar. Koka upp ättika, vatten, socker, pepparkorn och lagerblad. Rör om och låt svalna.
2
Tvätta citronen och skala den tunt med en potatisskalare.
3
Varva sill, lök och citronskal i en glasburk och häll över den avsvalnade lagen. Sätt på lock och ställ kallt i 1–2 dygn före servering.
4
Skär i bitar och lägg upp på små knäckebitar. Garnera gärna med lite strimlat citronskal.