Citronsill på knäcke

Du behöver 2 burkar inläggningssill à 210 g avrunnen vikt 1 dl ättika, 12 % 3 dl vatten 3 dl strösocker 10 vitpepparkorn, krossade 10...

Tillagningstid: 30 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 2 burkar inläggningssill à 210 g avrunnen vikt
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 10 vitpepparkorn, krossade
  • 10 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad
  • 2 citroner
  • 1 gul lök, skivad
  • 20 bitar gott knäckebröd

Gör så här

1
Skölj sillen väl, skär den i bitar. Koka upp ättika, vatten, socker, pepparkorn och lagerblad. Rör om och låt svalna.

2
Tvätta citronen och skala den tunt med en potatisskalare.

3
Varva sill, lök och citronskal i en glasburk och häll över den avsvalnade lagen. Sätt på lock och ställ kallt i 1–2 dygn före servering.

4
Skär i bitar och lägg upp på små knäckebitar. Garnera gärna med lite strimlat citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top