Pepparkakstryffel med nejlikor

Du behöver 1 dl vispgrädde 50 g florsocker 25 g smör 125 g mörk choklad 1 tsk kanel 0.5 tsk kardemumma 0.5 tsk malen nejlika...

Tillagningstid: 40 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g florsocker
  • 25 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk malen nejlika
  • 0.5 tsk ingefära
  • kakaopulver att rulla i

Gör så här

Koka upp grädde och socker. Lägg i smör och choklad i bitar. Låt smälta på låg värme. Rör ner kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Låt svalna/stelna. Forma små runda bollar, som rullas i kakao. Förvara dem kallt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top