Senapssill på rågbröd

Du behöver 400 g inlagd sillfilé (t ex 5-minuterssill) 1 msk senapspulver 1 msk ljus dijonsenap 3 msk majonnäs 1 msk gula senapsfrön 2 msk...

Tillagningstid: 15 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 400 g inlagd sillfilé (t ex 5-minuterssill)
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk pressad lime
  • ett gott rågbröd
  • fint skuren gräslök

Gör så här

Skär sillfiléerna i små bitar. Rör ihop senapspulver, dijonsenap, majonnäs, senapsfrön, socker och lime. Vänd ner sillbitarna i såsen och låt stå minst ett, gärna två dygn. Lägg på utstansade bitar av rågbröd, använd ett snapsglas om du saknar stansring. Garnera med gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top