Du behöver
- 2 medelstora gulbetor, ca 350 g
- 1 äpple, tärnat
- 1 gul lök, hackad
- 2 kalla kokta potatisar, tärnade
- 2 saltgurkor, tärnade
- 3 inlagda sillfiléer, tärnade
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1 1/2 tsk ljus dijonsenap
- 2 msk matolja
- 1 msk honung
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Borsta gulbetorna under rinnande vatten. Koka dem mjuka i saltat vatten, det tar 30–40 minuter. De är färdiga när skalet lossnar lätt.
2
Spola dem i kallvatten och dra av skalet. Låt svalna och tärna fint. Blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
3
Låt sillsalladen dra över natten så att smakerna kommer till sin rätt.
4
Servera i små koppar eller skålar.