Kryddsill med lime och chili

Du behöver Lag 2 dl vatten 0.75 dl ättika 12% 2 dl socker 1 tsk svartpepparkorn krossade 2 st lagerblad 400 g saltsill urvattnad, går...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

Lag

2 dl vatten
0.75 dl ättika 12%
2 dl socker
1 tsk svartpepparkorn krossade
2 st lagerblad
400 g saltsill urvattnad, går bra med inläggningssill på burk
0.33 st purjolök skivad
1/2-1 st röd chili skivad
1 st lime det rivna skalet
1 msk korianderfrön lättstötta

Gör så här

1
Koka upp vatten, ättika, socker, svartpeppar och lagerblad. Rör om så att sockret löser sig. Låt svalna.

2
Skölj sillen och skär den i bitar. Varva sill med purjo, chili, lime och korianderfrön ner i en glasburk, häll på lagen och sätt på ett tättslutande lock. Ställ kallt i 2-3 dygn före servering. Håller i kylen i 10-14 dagar.


Kommentar:
tid 30 min + 2-3 dygn för att dra

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top