Pasta med grönkål och varmrökt lax

Du behöver 400 g bandspagetti 1.5 dl matlagningsgrädde 400 g grönkål fryst eller bladspenat 0.5 tsk salt 1 krm muskotnöt riven 1 näve blandad sallad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g bandspagetti
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 400 g grönkål fryst eller bladspenat
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm muskotnöt riven
  • 1 näve blandad sallad
  • 300 g varmrökt lax
  • rosépeppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet väl.

2
Koka upp grädden i en kastrull, lägg i grönkål, eller spenat, och rör om under tiden den tinar tills dess den kokt upp. Smaka av med salt och muskot.

3
Blanda grönkålen med gräddspadet samt färsk blandsallad och bitar av skinnfri varmrökt lax med pastan.

4
Lägg upp på tallrikar och strö grovkrossad rosépeppar över.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 505
Fett 10
Kolhydrat 75 g
Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top