Dillpesto med mandelspån

Du behöver 1/2 dl (50 g ) väl packade dillvippor 1-2 klyftor vitlök 1/2 krm svartpeppar 1 krm salt 1/2 dl mandelspån 1 dl olivolja...


8 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl (50 g ) väl packade dillvippor
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl mandelspån
  • 1 dl olivolja
  • 1 1/2 dl (75 g) finriven parmesanost

Gör så här

Skaffa riktig dill i lösvikt, inte den anemiska krukdillen. Använd inte ens halvgrova dillstjälkar, utan bara vipporna. Stavmixa dill, skalad vitlök, peppar, salt, mandel och olja till grön puré. Skrapa upp i bunke och vänd i osten. Kan göras dagen innan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top