Du behöver
- 2 medelstora blomkålshuvuden i buketter
- 2 ägg
- 1 msk vatten
- 2 dl ströbröd
- 3/4 tsk salt
- 2 knivsuddar kajennpeppar
- 1/2 tsk välkrossade kumminfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1-1 1/2 liter friteringsolja
Gör så här
1
Kör igång 1-2 timmar före servering. Vispa upp äggen lätt med vattnet i bunke. Blanda ströbröd, salt, kryddor och sesamfrön i rymlig plastpåse.
2
3
Vänd sådär en fjärdedel av blomkålen åt gången i äggsmeten. Stoppa lätt avrunna buketter i ströbrödspåsen, håll ihop den nära öppningen och vänd om tills blomkålen är täckt av ströbröd.
4
5
Fritera i 160 gradig neutral olja, antigen i fritös eller i tjockbottnad gryta med hushållstermometer, 4-5 minuter. Låt rinna av på papper före uppläggning.