Friterade blomkålsbuketter med kajenn, kummin och sesamfrön

Du behöver 2 medelstora blomkålshuvuden i buketter 2 ägg 1 msk vatten 2 dl ströbröd 3/4 tsk salt 2 knivsuddar kajennpeppar 1/2 tsk välkrossade kumminfrön...


8 portioner

Du behöver

  • 2 medelstora blomkålshuvuden i buketter
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 dl ströbröd
  • 3/4 tsk salt
  • 2 knivsuddar kajennpeppar
  • 1/2 tsk välkrossade kumminfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1-1 1/2 liter friteringsolja

Gör så här

1
Kör igång 1-2 timmar före servering. Vispa upp äggen lätt med vattnet i bunke. Blanda ströbröd, salt, kryddor och sesamfrön i rymlig plastpåse.

2

3
Vänd sådär en fjärdedel av blomkålen åt gången i äggsmeten. Stoppa lätt avrunna buketter i ströbrödspåsen, håll ihop den nära öppningen och vänd om tills blomkålen är täckt av ströbröd.

4

5
Fritera i 160 gradig neutral olja, antigen i fritös eller i tjockbottnad gryta med hushållstermometer, 4-5 minuter. Låt rinna av på papper före uppläggning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top