Kronärtskockor kokta med lime

Du behöver 4 mindre kronärtskockor 1 lime vatten, salt Gör så här 1 Gör ett litet snitt med vass kniv i varje skockas stjälk där...


8 portioner

Du behöver

  • 4 mindre kronärtskockor
  • 1 lime
  • vatten, salt

Gör så här

1
Gör ett litet snitt med vass kniv i varje skockas stjälk där den möter blomman. Bryt av stjälken över en bordskant. Stick fast en skiva lime med tandpetare där stjälken suttit.

2
Mät upp vatten i största grytan, drygt halvfullt.

3

4
Tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Koka upp och tryck i skockorna (ev två i sänder). Koka cirka 30 minuter under lock.

5

6
Känn efter med sticka under limeskivan om bottnen är mjuk. Tag upp med hålslev, låt rinna av uppochner, peta bort limen och kyl. Halvera före uppläggning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top