Du behöver
- 2 msk sesamfrö, rostade
- 400 g kycklingfärs
- 1/2 tsk salt
- 4 msk vetemjöl
- 5–6 citrongräs, delade på längden
- 3 msk solrosolja
- 2 sorters sallad, t ex gemsallad och isberg
- 1 gurka
- 1 mogen melon
- 1 lime, pressad
- 1 tumme ingefära
- 1 msk socker
- 1 msk asiatisk fisksås
- 1 nypa torkad chili
- 1 msk sesamolja
Gör så här
1
1 Rör ihop sesamfrö, färs, salt och mjöl. Forma 10–12 ovala biffar, tryck in citorongräset mitt i och kläm åt. Stek spetten i rikligt med olja tills de fått färg. Stek klart i ugn på 200 grader, cirka 10 minuter.
2
2 Plocka isär salladsbladen, klyv och kärna ur gurkan och strimla på längden med potatisskalare. Skala och strimla melonen.
3
3 Blanda lime, saften från den skalade och rivna ingefäran, socker, fisksås, chili och sesamoljan till dressing. Servera med ris.