Tomatsoppa med pasta

Du behöver 0.5 st gul lök hackad 1.5 st vitlöksklyftor hackade 1 st morot tärnad 1 st palsternacka tärnad 1 msk olivolja 500 g passerade...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1.5 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st morot tärnad
  • 1 st palsternacka tärnad
  • 1 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater (krossade fungerar också)
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk socker
  • salt och svartpeppar
  • 3.5 dl pasta kokt
  • hackad persilja
  • olivolja

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök, morot och palster­nacka utan att de tar färg i en kastrull med olivolja.

2
Häll på tomat och vatten, lägg i buljongtärningen. Koka soppan i 15 minuter, smaka av med socker, salt och svartpeppar.

3
Lägg i pastan och ge ett uppkok. Rör i hackad persilja, ringla gärna över lite olivolja vid bordet.


Kommentar:
Passar bra om man har pastarester.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top